27 Mayıs, 12 Eylül, 15 Temmuz…
Türkiye yine o karanlık günlerden birini yaşadı…
Devlet içinde devlet kuranlar, halkın kendi iradesinin vücut bulduğu yönetime el koymak istedi. Neyse ki bu kez hain amaçlarına ulaşamadılar. Türk Siyasal Tarihi’nde ilk defa bir askeri darbe halkın iktidara olan desteği ile bertaraf edildi.
Devlet ve Askeri Kademelere gizli ve sinsice yerleşen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, İktidarın, muhalefetin ve Yüce Türk Milleti’nin omuz omuza verdiği dirayetli mücadele sonucu hain planlarına nail olamadan etkisiz hale getirildi.
Darbe her ne suretle olursa olsun, demokratik hukuk devlerine ve demokrasinin tecelli etmesi için gerekli en önemli unsur olan milli iradeye yapılan bir ihanettir. Bu ihanetin sonucu olarak öncelikle Kamu Kurumlarında tasfiye sürecine girildi. Son yapılan eylemin ardından terör örgütü olduğu kanıtlanan FETÖ mensuplarının temizlenmesi adına tüm kamu kurumları alarm halinde. Bu konuda bir adım da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından atıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu 15 Temmuz 2016 Askeri Darbesi’nin sorumlusu olan Muhammed Fethullah Gülen’in emekli maaşını kurum içi alınan jet bir kararla kesti. Ayrıca diğer tüm sosyal güvenlik hakları iptal edildi.
Tasfiye sürecinin tamamlanması ile birlikte bu uygulamanın darbe girişimine katılan, vatana ihanet eden herkes için uygulanması bekleniyor.
15 Temmuz kalkışmasının emrini verdiği tahmin edilen Fethullah Gülen, 1 Şubat 1990 tarihinde SSK’dan emekli olmuştu. 1981 yılında Diyanet’teki görevinden istifa eden Gülen’in sigorta primlerini daha sonra kardeşine ait Gülen Matbaa üzerinden yatırmaya devam ederek emekliliğe hak kazandığı biliniyor.
r ayın 19’unda emekli maaşı alan Fethullah Gülen’in SSK belgesinde “Ödeme Tipi SSK Emekli Maaş” ifadesi yer alıyordu. Gülen, emekli maaşı olarak 1.589 lira alıyordu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü elebaşı olarak ABD’den iadesi istenen Fethullah Gülen’in temmuz ayına kadar “emekli memur” aylığını aldığını, “kesme” talimatını 15 Temmuz saat 23.00’de kendisinin verdiğini açıkladı. Bakan Soylu, “O gün ‘Nasıl bir şekilde bunun önüne geçilebilir’ diye değerlendirdik. Yurtdışında bulunan, devletten maaş alan bir kişi, bizim istememiz halinde 6 ayda ilgili konsolosluğa giderek kendisinin orada varlığını ve yaşadığını beyan etmesi gerekiyor. Oradaki 6 aylık yoklamanın geçtiğinin tespiti üzerine maaşı kesildi. Kesilmesinin doğru olduğunu 15 Temmuz akşamı kararlaştırdık. Bu konudaki onayı verdik” dedi.
Unutulmamalıdır ki olağanüstü durumlar olağanüstü uygulamaları gerektirir.